Посета на индустрискиот комплекс „Рудине“

Како дел од програмата на училиштето на 04.12.2018 година учениците од хемиско –технолошката струка го посетија индустрискиот комплекс   „Рудине“ од  Делчево.  Целта на посетата беше учениците детално да се запознаат со неколку процеси на производство на храна кои се дел од производството на „Рудине“.

Прво го посетија погонот за производство на сирење и кашкавал и се запознаа со целиот процес на нивното производство: прочистување на млекото, пастеризација, подесување на температурата за подсирување, додавање на чиста култура од млечно кисели бактерии и додавање на калциум хлорид. Потоа процесот продолжува со обработување на згрутчената маса, пресување, солење се до зреењето н а сирењето и  кашкавалот кое се изведува  во просторија под одредена температура и влага на воздухот.

Ја посетија и лабораторијата за анализа на млекото пред да се одпочне со производство.

Потоа го посетија и погонот за чување и обработка на овошје и зеленчук , нивно смрзнување и конзервирање.

Соработката на училиштето со  бизнис заедницата од Делчево  е ставена во функција за постигање на подобри резултати на учениците  и таа постојано се проширува со нови активности.

   

    

   

    

ѓ    

     

One Reply to “Посета на индустрискиот комплекс „Рудине“”

 1. Hello

  I just want to say what a graceful website you have!.
  I am a regular customer of your shop.
  I had visited your shop last month, and I saw a very nice item i wanne order.
  But I have a question! today I wanted to order it, but can not find the item anymore in your shop.
  The product looks like this picture http://item.pictures/inkprinter
  Mail me if you are going to sell it again.
  I’ll wait.

  Regards

  “Sent from my iPhone”

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *