Ученици од III 1 клас зедоа учество во проектот Children@GAME.EDU.NATO

Во рамки на националниот проект Children@GAME.EDU.NATO, одобрен и подрржан од страна на Северно-атлантската алијанса (НАТО пактот) а по повод одбележување на 70 годишнината од формирањето, учениците од III 1 клас од општествено-хуманистичкото подрачје и тоа Магдалена Ивановска, Тамара Тричковска, Габриела Христовска, Бојана Симовска , Невенка Василевска, Филип Ивановски, Гоце Аџиски  под менторство на професорот по латински јазик Билјана Ивановска учествува со есеи на тема ,, Што е НАТО,,

На 14.06.2019 година на свечен настан беа прогласени победниците на конкурсот од првата фаза на проектот.Ученичката Магдалена Ивановска ја доби наградата за најдобар есеј. Со тоа учениците се стекнаа со право за учество во следната фаза од проектот за месец септември.

На настанот беа прoмовирани книга, видеа и изложба од творбите на учениците. Во книгата место зазема и есејот на ученичката Магдалена Ивановска.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *