Холандскиот амбасадор Ваутер Пломпт на дебата со учениците од СОУ „М.М.Брицо“

На 23.05.2019 година како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“, во посета на нашето училиште беше  Холандскиот амбасадор Ваутер Пломпт кој организираше дебата со учениците.

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ има за цел да ја подигне свеста  кај младите за придобивките  од Европската Унија, патувајќи  по градовите низ земјата во кои ЕУ поддржува одредени активности.

Гостинот беше пречекан од директорот на училиштето Љупчо Прачкоски кој на високиот гостин му подари уметничка слика со мотив од старата делчевска архитектура.

Потоа амбасадорот ја започна дебатата со учениците на тема „Визијата на младите за Европската Унија“ .

Амбасадорот Пломп потоа  истакна дека е воодушевен од дебатата со учениците.
-Имавме дебата со фантастични ученици со кои дебатиравме скоро 2 часа. Дискутиравме за сите прашања за ЕУ за Северна Македонија, за Холандија, за ЛГБТ -заедницата за правни прашања. Тоа се прекрасни ученици во Делчево, потренцираше Пломп.

ВИДЕО ЛИНК ОД ДЕБАТАТА

2 Replies to “Холандскиот амбасадор Ваутер Пломпт на дебата со учениците од СОУ „М.М.Брицо“”

 1. Hi! mmbrico.edu.mk

  We make available

  Sending your business proposition through the feedback form which can be found on the sites in the Communication partition. Feedback forms are filled in by our program and the captcha is solved. The superiority of this method is that messages sent through feedback forms are whitelisted. This method increases the odds that your message will be open.

  Our database contains more than 25 million sites around the world to which we can send your message.

  The cost of one million messages 49 USD

  FREE TEST mailing of 50,000 messages to any country of your choice.

  This message is automatically generated to use our contacts for communication.

  Contact us.
  Telegram – @FeedbackFormEU
  Skype FeedbackForm2019
  Email – FeedbackForm@make-success.com
  WhatsApp – +44 7598 509161

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *