Холандскиот амбасадор Ваутер Пломпт на дебата со учениците од СОУ „М.М.Брицо“

На 23.05.2019 година како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“, во посета на нашето училиште беше  Холандскиот амбасадор Ваутер Пломпт кој организираше дебата со учениците. Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ има за цел да ја подигне свеста  кај младите за придобивките  Читај повеќе…

Oдбележан Европскиот ден за Натура 2000

На 21.05.2019 година во   “Едукативниот центар за зачувување на природата” с.Негрево (Пехчево), 5 ученици од нашето училиште, заедно со ученици од Берово и Пехчево  зедоа учество во одбележувањет на Европскиот ден на Натура 2000. Европскиот ден на  Натура 2000 Читај повеќе…

КОНКУРС за запишување на ученици за учебната 2019/2020 година

Врз основа на К О Н К У Р С O T за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2019/2020  година во Република Северна Македонија,  Училишната комисија за запишување на ученици при СОУ „Методи Митевски   Брицо“ – Делчево, Читај повеќе…