Конкурс за запишување на ученици 2018/2019

Врз основа на КОНКУРСОТ за запишување  на ученици во јавните средни училишта во учебната 2018/2019 година во Република Македонија, Училишната комисија за запишување на ученици при СОУ „Методи Митевски Брицо“ Делчево, објавува ОГЛАС  за запишување на ученици во прва година во учебната 2018/2019 година. Огласот може да го видите на следниот ЛИНК.

 

 

 

Стипендија за школување во II.GIMNAZIJA MARIBOR

II . Гимназија Марибир обезбедува 9 стипендии за учениците од поранешните југословенски републики за школување во програма за меѓународна матура за ученбата 2018/19 и 2019/20. Меѓународна  матура е позната во светот како реномирана двегодишна предуниверзитетска програма со настава на англиски јазик, овозможувајќи квалитетно образование преку подготвување на кандидатите за универзитетските студиии. Повеќе информации за гимназијата можете да прочитате на линкот https://www.druga.si/

За да го видите документот  кликнете  ТУКА

Завршна екскурзија 2018

Во СОУ„М.М.Брицо“  во тек се подготовките околу организирање  на завршна екскурзија  за учениците од III година. Програмата за изведување на екскурзијата  е изготвена, во тек е прибирање и разгледување  на понудите. Програмата може да ја видите  на следниот линк:
Програма за екскурзија 2018