Образовно рандеву 2018

Младинска Асоцијација на Средните Стручни училишта во Македонија-МАССУМ, и оваа година беше организатор  на најголемата средношколска манифестација  – „Образовно рандеву 2018“.  Целите на МАССУМ е подобрување на личните вредности на учениците и нивна подготовка за светот на конкуренцијата преку лидерство, практична работа и учење. Тоа се постигнува преку развивање на способности /вештини за: комуникација, тимска работа, решавање на проблеми, организирање на активности, компетентно и напредно лидерство, градење самодоверба, постигање на успеси во натпревари, настапи, промоции.

На овогодинешното „Образовно рандеву“ во организација на МАССУМ кое се оддржа  на 21-22 април на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, нашите ученици зедоа учество во 5 категории:

 1. Модна ревија
 2. Маркетинг план
 3. Интрвју за работа
 4. Најдобра веб страна
 5. Најдобар штанд

 

Во  категоријата Најдобра веб страна учениците: Галабовски Христијан и Стојанов Кирил под менторство на професорот по информатика Јовевска Мара го освоија првото место.

 

 

 

 

 

 

 

Во категоријата Најдобар штанд тимот на ученици од прехрамбената струка, под менторство на професорот Атанасовска Јадранка го освоија второто место.

 

 

 

 

Исто така солидни успеси постигнаа и останатите категории.

 

 

Галерија со слики од  образовното рандеву 2018 може да видите тука.

Награди за учениците од ММБрицо на државниот натпревар по биологија

На одржаниот државен натпревар по биологија и оваа година учениците од нашето училиште постигнаа  висок успех.  Освоени се следните награди:

 1. Верица Ѓеоргиева II година    освои  I награда   под менторство на проф. Марина Синадиновски,
 2. Милена Начовска I година освои III награда под менторство на проф. Милица Георгиева,
 3. Елеонора Трајанова I година   освои III награда под менторство на проф. Милица Георгиева,
 4. Марија Николовска IV година доби пофалница под менторство на проф. Марина Синадиновски,

Честитки и за учениците и за менторите и следната година со уште поголеми успеси.

Комплетните резултати од натпреварите по биологија можете да ги видите тука.

Успеси на спортистите од СОУ „М.М.Брицо“ на ГИМНАЗИЈАДА – ТЕТОВО 2018

Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција. На натпреварувањето учествува околу 1000 средношколци од 56 екипи од средните училишта во државата. “Гимназијада Тетово 2018” е одлична можност за социјализација на младите, но и можност за покажување на индивидуалните и колективните спортски квалитети.

 

Во рамките на оваа Гимназијада учество зема и  нашето училиште со 2 екипи:

 1. Ракомет-машки      под менторство на проф. Јанев Тони
 2. Ракомет – женски под менторство на проф. Велковски Ванчо

при што ги постигнаа следните резултати:

резултати :  Ракомет- машки

резултати :  Ракомет- женски

Прво место за екипата на СОУ„М.М.Брицо“ во ракомет

На 04.04.2018 година се одржа регионален натпревар во ракомет меѓу гимназиите од Делчево, Виница и Качани. На натпреварот беа постигнати следните резултати:
Виница – Кочани      31:23
Делчево – Виница    24:22
Првопласираната екипа од Делчево продолжува на зонски натпревар кој ќе овозможи на првите 2 екипи да учествуваат на средношколските олимписки игри.   Честитки за победниците и успех во натамошните натпревари.

    

    

Второ место за Стефан и Иван

На 24.03.2018 година  во Благоевград во Р.Бугарија се одржа десетиот национален натпревар по информатички технологии. На натпреварот зедоа учество учениците: Димитровски Стефан  од 3 година и Даневски Иван од 4 година  во категоријата изработка на веб сајт, и го освоија II  место под менторство на Валентина Анастасова.

Ако сакате да го видите наградениот веб сајт кликнете ОВДЕ.

    

      

Регионален натпревар по математика

На 17.02.2018 година во СОУ „Коста Сусинов“ од Радовиш се одржа регионалниот натпревар по математика. Во него зедоа учество учениците од средните училишта од следните градови: Струмица, Штип, Радовиш, Кочани, Делчево, Берово, М.Каменица и Виница. Ученици од нашето училиште ги освоиа  следните награди:

 • 3 награда   Никола Орлов од II година  со менторот Анастасова Валентина и
 • 3 награда Иван Даневски од IV година со менторот Постоловска Весна

Честитки за наградите