Велигденска изложба 2019

По повод големиот верски  празник Велигден учениците од СОУ  „М.М.Брицо“ зедоа активно учество  во  манифестацијата  „Велигденска изложба“ која беше во организација на Општина Делчево и во соработка со образовните институции, локалната библиотека и здруженија на граѓани.
Со многу ентузијазам,  креативност и љубов кон традицијата тие изработија цртежи со велигденска содржина и декорираа велиденски јајца кои беа продавани, а парите беа наменети за хуманитарни цели.

  

  

  

 

 

8 Replies to “Велигденска изложба 2019”

  1. Pingback: zoredfurilort
  2. F*ckin’ remarkable things here. I am very satisfied to see your post. Thanks so much and i’m taking a look ahead to touch you. Will you please drop me a mail?

Leave a Reply