Гордоста на генерацијата 2017-2021 на СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево

Честитки за најдобрите!

Иднината им припаѓа на оние кои веруваат во своите соништа. Затоа продолжете да верувате во себе и во вашите соништа. Успехот се остварува на патот кон врвот, а не на самиот врв.

И не забораваjте, светот e ваш!


  1. Милена Начевска
  2. Бојана Трајковска
  3. Фросина Мулачка
  4. Елеонора Трајанова
  5. Сара Станоевска
  6. Марта Тасева
  7. Моника Гоцевска
  8. Марија Дончевска
  9. Ѓеоргина Витанова
  10. Анисија Ковачка

Успехот не доаѓа сам, туку мораме да одиме кон него.

Ученичката која се закити со титулата ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА е Милена Начевска од IV-1 клас.  Таа постави високи критериуми и го покажа патот по кој треба да чекорат и останатите генерации,.

Наместо традиционалната и планирана екскурзија низ Европа која е одложена поради актуелната состојба, десетте најдобри матуранти од СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево, ќе добијат парични награди од Буџетот на Општина Делчево за поддршка на млади таленти. Одлуката на предлог на градоначалникот Горан Трајковски ја усвои Советот на Општина Делчево, со што согласно одлуката, десетте најдобри матуранти од СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево ќе добијат парична награда во износ од 20.000 денари. Ученикот на генерацијата добива и стипендија во износ од 3000 денари во текот на 9 месеци.

Им посакуваме уште многу големи и мали победи кои ќе им донесат безброј радости, насмевки и остварување на сите желби!