Министерот за образование и наука г-дин Јетон Шаќири го презентира СОУ,, ММ Брицо,,

Министерот за образование и наука г-дин Јетон Шаќири, во програмата за презентација на средни училишта почнувајќи од месец септември, секој ден презентира по едно средно училиште . На 07.10.2023 год, на неговиот официјален профил беше презентирано нашето училиште, СОУ,, Методи Митевски Брицо,, од Делчево.

Јетон Шаќири

2 ч.  · Денес го презентирам:

⬇️

🏢Средното општинско училиште “Методи Митевски – Брицо” во Делчево.

🗓Во оваа учебна година во ова училиште настава следат 351 ученици во 23 паралелки на македонски јазик.

👩‍🏫👨‍🏫Предаваат вкупно 46 професори.

🔝Смер:• Гимназија• Текстилно-кожарски • Хемиско-технолошки

👩‍💼Директор: Дијана Цонева

✔️Мото: Градење на младите луѓе во интелектуални и морално зрели личности.*****

https://www.facebook.com/100063912635864/posts/743667354440346/?mibextid=Nif5oz