Нашите ученици -победници на UPSHIFT Bootcamp, циклус ПОЧВА!

СОУ „Методи Митевски-Брицо“-Делчево и годинава е еден од петте победнички тимови на четвртиот циклус ПОЧВА од UPSHIFT програмата :

🥇СОУ „Методи Митевски – Брицо” – Делчево

🥇СУГС Гимназија „Панче Арсовски“ – Скопје

🥇СОЗУ Кузман Шапкарев – Битола

🥇СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија

🥇СУГС Браќа Миладиновци

Учениците од СОУ „Методи Митевски Брицо“ од Делчево ќе конструираат автоматска машина за прочистување на почвата преку нејзино печење и уништување на штетните метали.

Честитки до учениците и нивните ментори. Се гордееме со вас.

UNICEF MK Фонд за иновации и технолошки развој Embassy of Sweden in Skopje