Најгласна средношколска ученичка заедница

Членовите на УЗ М.М – Брицо Делчево, Вања Ѓеоргиевска, Елена Аралампиевска и Елена Митевска заедно со својот ментор проф. Соња Трајковска, како една од шестте финалисти учествуваше на завршен настан во период од 9ти до 11ти Мај, 2023 година. На настанот организиран од LEAD- Leaders for Education, Activism and Development, нашите претставници имаа можност да се запознаат со своите врсници, да го зајакнат своето знаење и да се стекнат со повисоки вештини потребни за водење на ученичка заедница. Учесниците се задоволни од севкупниот настан а ние како Ученичка Заедница сме благодарни за успешното претставување и постигнатите резултати.