Најдобар бизнис концепт за зелени иновации 2023

Нашето училиште учествуваше на националниот натпревар за средношколци ,, Најдобар бизнис концепт за зелени иновации 2023″, организиран од НЦРИПУ- Скопје во соработка со МАНУ, Машински факултет, greenovet, ЦИЗИ И WBS-RRI.NET.

Нашиот тим составен од учениците: Лука Стоименовски, Марија Салтировска, Арнес Хајдер и Кристина Ѓеоргиева под менторство на професорите Марина Синадиновски, Даниела Мијалчова и Весна Димитровска го освои второто место на ниво на Македонија, во конкуренција на 16 финалисти.

Натпреварот се одржа на 13.05.2023 на Машински факултет- Скопје.

Сите реакции:123123