Најдобрите десет матуранти и првенецот на генерацијата 2018-2022 во СОУ „М.М.Брицо“

По претходно спроведена постапка, критериуми утврдени во Правилникот за истакнување , пофалување и наградување на ученици, од страна на Комисијата формирана од професори на училиштето токму за таа цел, во СОУ „М.М.Брицо“ беа избрани најдобрите десет ученици:

  1. Матеја Златкова ученичка во 4-2 клас
  2. Антониj Цонев, ученик 4-1 клас
  3. Марија Мишева, ученичка во 4-1 клас
  4. Анастасија Ангелова, ученичка во 4-1 клас
  5. Матеа Спасeвска, ученичка во 4-1
  6. Ели Енѓовска, ученичка во 4-1
  7. Марија Петровска, ученичка во 4-2 клас
  8. Теодора Лазаревска, ученичка во 4-5
  9. Теодора Богдановска, ученичка во 4-1 клас
  10. Христијан Симоновски, ученик во 4-1 клас

Матеја Златковa, ученичка од 4-2 клас во СОУ „М.М.Брицо“, е прогласена за првенец на генерацијата од завршните класови. Овие 10 матуранти ќе добијат наградно патувањето низ Европа, награда која традиционално ја доделува Општина Делчево на 10-те најдобри матуранти во СОУ „М.М.Брицо“.

Инаку,генерацијата матуранти 2018-2022 е 61 генерација матуранти од делчевската гимназија која брои 102 ученици. По пауза од две години, поради пандемијата со коронавирусот, делчевските матуранти ја продолжуваат традицијата и в петок ја славеа матурската вечер со дефиле низ градот и забава во ресторан.