Победа на ракометарите на СОУ “Методи Митевски – Брицо” – Делчево

Машката селекција на гимназијата М.М.Брицо е победник во зонската лига во ракомет кој се одржа на 26.11.2019 во спортската сала М.М.Брицо. На овој турнир учество земаа најдобрите екипи од кочанската зона: СОУ М.М.Брицо- Делчево, СОУ Ванчо Прке- Виница и СОУ Гошо Викентиев-Кочани.

СОУ „М.М.Брицо“-Делчево

Во првиот натпревар екипата на СОУ М.М.Брицо беше подобра од селекцијата на Гошо Викентиев Кочани 26:23 (13:10), додека во вториот со резултат 26:21 (12:11) ја совлада екипата на Виница.Со овие две победи нашата екипа го освои првото место и обезбеди учество во регионалната ракометена лига.