ПОСЛЕДНИ НОВОСТИ

Едукативна посета

Денес учениците од ll, lll и lV година од Хемиско – технолошка струка, Прехранбен техничар, имаа еднодневна едукативна посета на Центарот за јавно здравје во Кочани и компанијата Макпрогрес од Виница, за реализација на темите од УПР 1.Лабораториски испитувања на Читај повеќе…

Нашите ученици -победници на UPSHIFT Bootcamp, циклус ПОЧВА!

СОУ „Методи Митевски-Брицо“-Делчево и годинава е еден од петте победнички тимови на четвртиот циклус ПОЧВА од UPSHIFT програмата : СОУ „Методи Митевски – Брицо” – Делчево СУГС Гимназија „Панче Арсовски“ – Скопје СОЗУ Кузман Шапкарев – Битола СОУ „Гошо Викентиев“ Читај повеќе…

Празникот на жената

Меѓународниот ден на жената -8ми Март, денес беше свечено одбележан во нашето училиште со организирање на хуманитарен базар од страна на учениците од Училишна заедница,Ликовниот клуб и учениците од текстилно-кожарската струка.Своја изведба имаше Хорот и оркестарот од училиштето, а со Читај повеќе…

Општински натпревар по географија

На општинскиот натпревар по географија одржан на 28.1.2023 година учениците Ива Цонева Вања Георгиевска Ефимија Димитковска Даме Ивановски Ивана Дамјановска Ева Ивановска Анастасија Новоселска Елена Митевска Ина Мишева Ива Ивановска Дамјан Маневски под менторство на професорката Анета Николова од СОУ Читај повеќе…

Средното општинско училиште ,,Методи Митевски – Брицо” го потпиша договорот од проектот за Суперучилишта

СОУ Методи Митевски – Брицо е повторно СУПЕРУЧИЛИШТЕ во програмата на долгорочно партнерство. Проектот Don’t Give Up, Gift Up продолжува со имплементација под покровителство на Regional Youth Cooperation Office – RYCO. Преку долгорочно партнерство, нашата соработка и размена на ученици Читај повеќе…

„Рацин – поет на болката и љубовта“

Ученичката Мила Сугарева од СОУ М.М-Брицо- Делчево е победник на ликовниот конкурс „Рацин – поет на болката и љубовта“ земајќи прва награда.Тоа е ликовен конкурс за ученици од средно образование. Честитки до Мила и нејзиниот ментор проф.Анета Џоревска-Костадиновска и им Читај повеќе…

Средношколците од СОУ М.М-Брицо понудија иновативни решенија за намалување на загадувањето

Во рамките на програмата, од 2 до 4 ноември во Струга се одржа вториот тридневен настан-UPSHIFT Bootcamp за развој и поддршка на социјални иновации поврзани со ВОЗДУХОТ каде 10 средношколски тимови беа избрани за финалисти на отворениот повик на програмата. Читај повеќе…

Гимназијата ,,М.М-Брицо” Делчево ја отпочна реализацијата на проектот ,,Чекор по чекор – за професионален развој”

СОУ „Методи Митевски- Брицо“- Делчево ја отпочна реализацијата на проектот Чекор по чекор – за професионален развој! Во рамките на програмата ЕРАЗМУС +, поддржана од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, ќе се реализира проект од клучна акција Читај повеќе…

Среќна и успешна нова учебна година!

Почитувани ученици, родители, наставници! Ви упатувамe честитки по повод започнувањето на новата учебна 2022/2023 година со искрени желби во неа да тргнете со насмевка, обновена енергија и оптимизам. Посебно добредојде упатувамe на учениците од прва година бидејќи со ова започнува Читај повеќе…

Collegium Carolivicanum

Учениците од II -2 клас ,Ива Ивановска и Дамјан Маневски , под менторство на проф.по латински јазик Билјана Ивановска, оваа година ја имаа честа да учествуваат на меѓународен настан во Сремска Митровица наречен ,,Карловачка летна школa на стари јазици и Читај повеќе…