Регионален натпревар по англиски јазик

Одиме на државен!

На 07.05.2022г се одржа регионалниот натпревар по англиски јазик за средни училишта во организација на ЕЛТАМ, на кој учествуваа наши ученици и ги постигнаа следните резултати:

*Ученичката Стефанија Ќурчиска од прва година , под менторство на професорката Дијана Атанасова, го освои првото место

*Ученичката Софија Георгиевска од прва година, под менторство на професорката Дијана Атанасова, го освои второто место

*Ученичката Ана Телетанска од трета година, под менторство на професорката Дијана Атанасова, го освои третото место .

*Ученикот Бранислав Лазаров од втора година, под менторство на професорката Желеанка Демирова, освои трето место .

Овие ученици се пласираа на државен натпревар кој ќе се одржи во текот на месец мај.

Честитки за постигнатите резултати,уште поголеми успеси во иднина! 👏🎊