Резултати од прво пријавување за учебната 2024/25 година

Драги деветтоодделенци, идни наши ученици!

Ви благодариме што го избравте СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево. Вашиот вистински избор! Вистинското место за нови почетоци и нови знаења!

Продолжуваме со градење на успешни приказни и во учебната 2024/2025 година!

Конечни ранг листи од првото пријавување во СОУ „Методи Митевски- Брицо“- Делчево се објавени овде и на огласната табла на влезот во училиштето.

Гимназиско образование https://drive.google.com/file/d/1iIvbuLCecr5xlPAs1jO9X3oGSahcItpr/view?usp=drive_link

  СРЕДНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“ – Делчево – Упис во средно 24/25 – Прв циклус
РАНГ ЛИСТА НА ПРИМЕНИ КАНДИДАТИ ВО ГИМНАЗИСКО ОБРАЗОВАНИЕ    
 1ИсидораИгорЈовановскаГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација Б)77.0000000000
2КатеринаГоранТрајковскаГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)76.0000000000
3БојанДијанаЃоргиевскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)75.0000000000
4ЈованаДејанчоЈаневскаГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)75.0000000000
5БисераАлександарДончевскаГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација Б)75.0000000000
6АлександарВанчоСтојмирскиГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)75.0000000000
7ЕленаВанчоАлексовскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација Б)75.0000000000
8ВалеријаАлександарМиладиноваГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)75.0000000000
9МаркоГоранЃеоргиевГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)75.0000000000
10АнтонијаСтаниславаГоцевскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)75.0000000000
11МаркоЃокоМилковскиГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)75.0000000000
12ЛораВеснаПецоваГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)75.0000000000
13МилитаЌирчоСтоименоваГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)75.0000000000
14МатејАнгелчоВучевскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)75.0000000000
15МатејТатјанаАтанасовскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)74.6153846155
16МатејГоранчоТутунџискиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација Б)74.3928571428
17МихаелаНаташаЗахариеваГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)73.8461538462
18ЕваБлагојчоМицевскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација Б)73.0082417582
19мартинсилванастоименовГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)72.9615384615
20АндрејДелчеСтојчевскиГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)72.1923076922
21МиленаДаркоНиколовскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација Б)71.8571428572
22ЛараГоцеГоцевскаГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)71.4395604398
23ИванаЕмилПејчиновскаГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)71.3159340660
24СараАнгелчоСитновскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)71.2985347985
25МаријаВаскоАнгеловаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)71.1043956042
26ПавелДраганЈангеловскиГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)70.5769230770
27СтолеАнгелаМарковскиГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)70.5677655680
28ФилипЗоранКускинскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)70.3333333332
29ИванаЗоранКалаџискаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)69.9734432232
30АленМарјанчоАлексовГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)69.5228937730
31ФилипВикторКрстевскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)68.9871794870
32СараИгорСимовскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)68.6593406592
33ВикторВанчоПолизовскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)68.4459706960
34МариоНовкоИлиевскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)68.0164835165
35СандраЈованСтруковаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)66.1822344320
36ЛеаЃоргиЦоневаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)66.0897435900
37ФилипЕмилПејчиновскиГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)66.0760073260
38МаријаГоранЦоневскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)65.9065934068
39МаркоДејанТодоровскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)65.5009157510
40ЕленаДејанГоцевскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)64.8388278388
41ЛеоОрцеКрстевскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)64.7884615385
42АнастасијаБлагојчоЦоневаГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)64.4075091575
43ДамјанИвицаРадевскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација Б)64.3525641025
44KirilDejanHristovskiГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)63.3644688645
45МагдаленаАлександарШиндеваГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)63.3241758242
46MartinKireSpasevskiГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)63.1428571428
47ЕлеонораТрајчоИвановаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)62.3663003662
48ДраганаАцеАнакиевскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)61.3525641025
49ДавидГоранНиколовскиГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација А)60.8507326010
50СтефанБошкоМитревГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација А)60.4404761905
51ФилипЗоранСтоименовГимназиско образованиеПриродно – математичко подрачје (комбинација Б)60.0769230771
52ЕленаТониГугшевскаГимназиско образованиеопштествено – хуманистичко подрачје(комбинација Б)60.0000000000
ЗАБЕЛЕШКА 
Примени се кандидатите заклучно со реден број 52 

Хемиско технолошка струкаhttps://drive.google.com/file/d/18HGXhR5LsULQTn3tUp1Oaoge2I1vtrTh/view?usp=drive_link

 СРЕДНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“ – Делчево – Упис во средно 24/25 – Прв циклус
РАНГ ЛИСТА НА ПРИМЕНИ КАНДИДАТИ ВО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ/ ХЕМИСКО ТЕХНОЛОШКА СТРУКА    
1ДавидБилјанаТодоровскиХемиско – технолошкапрехранбен техничар72.7087912088 
2МатејВанчоЦоневскиХемиско – технолошкапрехранбен техничар55.8337912088 
3ЛеонидМитеНиколовХемиско – технолошкапрехранбен техничар51.5054945055 
4ЕленаЗоранШиндеваХемиско – технолошкапрехранбен техничар50.2902930405 
5ЛукаДамеМомчиловХемиско – технолошкапрехранбен техничар48.1071428572 
6ЕваВанчоЈовановскаХемиско – технолошкапрехранбен техничар47.7838827838 
7АнтонијаДушкоАнастасоваХемиско – технолошкапрехранбен техничар47.5210622710 
8ЛукаБлагојчоЃеоргиевскиХемиско – технолошкапрехранбен техничар47.2747252745 
 ЗАБЕЛЕШКА
Примени се кандидатите заклучно со реден број 8

Текстилно кожарска струка https://drive.google.com/file/d/1nuDig–LLgvG_WJikZOSsalvqfHtUu1E/view?usp=drive_link

 СРЕДНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“ – Делчево – Упис во средно 24/25 – Прв циклус
РАНГ ЛИСТА НА ПРИМЕНИ КАНДИДАТИ ВО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ/ ТЕКСТИЛНО КОЖАРСКА СТРУКА
 1ЕрминаЕмилУсаиноваТекстилно – кожарскатехничар за изработка на облека/ техничар за моделирање на облека45.9047619048
2НесринаАлиЗекироваТекстилно – кожарскатехничар за изработка на облека/ техничар за моделирање на облека42.9606227108
3ИренаТрајчоСтојчевскаТекстилно – кожарскатехничар за изработка на облека/ техничар за моделирање на облека38.397456799
 ЗАБЕЛЕШКА
Примени се кандидатите заклучно со реден број 1