СОУ „Методи Митевски -Брицо” секогаш меѓу најдобрите

Нашите ученици повторно со успех. На 26. јуни (сабота) 2021 година се одржа Државниот натпревар по БИОЛОГИА за учениците од средните училишта во просториите на Природно-математичкиот факултет.

На натпреварот учествуваа и нашите гимназијалци на кој постигнаа извонредни резултати 

1.Магдалена Георгиевска ПРВА награда

2.Ина Мишева ВТОРА награда

3.Ана Телетанска ВТОРА награда

4.Симона Ќурчиска ПОФАЛНИЦА

Честитки до учениците и нивниот ментор, професорката по биологија Милица Георгиева за учеството и покажаниот успех.

Се гордееме со вас. Продолжете да работите со истата желба и ентузијазам и понатаму да постигнувате врвни успеси и резултати.