УЧИЛИШЕН СПОРТ

На 29.11.2021 (Понеделник) во Делчево,во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија, се одигра натпревар во ракомет, женски за средни училишта од Зона Кочани.Се сретнаа екипите на СОУ М.М.Брицо Делчево и СОУ Љупчо Сантов Кочани. Подобра беше екипата на домаќините и со резултат 36:09(16:04) ја совладаа гостинската екипа на СОУ Љупчо Сантов со што се пласираа на Регионалните натпревари.