Донација на таблети за полесно следење на наставата за ученици од материјално необезбедени семејства

Воодушевување, изненадување, насмевки и огромна благодарност од среќните и задоволни ученици.
Добрината не ги прави луѓето толку среќни колку што среќата ги прави добри. Денес дел од нашите ученици ги направивме среќни, а среќни деца денес се подобри луѓе утре.

Искрена благодарност за Фротирка АД Компани, Валпром ДООЕЛ Делчево, Игма Текс ДООЕЛ Делчево, Крзно ДООЕЛ Делчево, Не-фи ДООЕЛ Делчево, Палтекс ДООЕЛ Делчево за нивната несебична помош и поддршка, нивната отвореност, нивната желба да го оствариме заеднички правото на секое дете да има пристап до современите технологии и можност да ја следи онлајн наставата.

СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево останува посветенo на својата мисија за помагање и унапредување на образовниот процес бидејќи децата се носителите на идниот развој во државата, со желба да имаат успех во учењето во овие вонредни услови и да останат посветени на своето образование и понатаму во животот.