ИНТЕРНЕТ СУПЕРХЕРОИ

Во рамки на проектот „Интернет суперхерои“, 48 ученици од двете основни училиштa ООУ„Ванчо Прке“ – Делчево, „Св.Климент Охридски“ Делчево и средното училиште СОУ “Методи Митевски – Брицо” – Делчево , од Делчево денес беа во посета на регионалната Tv Star – Televizija Star -Штип. Целта на посетата беше одблиску да се запознаат со начинот на кој работи најголемата медиумска куќа на Истокот, како се создаваат медиумските содржини и каква е техничката опременост. Учениците имаа можност да дознаат и како новинарите се справуваат со лажните вести низ интернет просторот и како придонесуваат за медиумската писменост.

Оваа активност, Регионалниот центар за застапување – Делчево ја спроведува како грантист во рамките на проектот финансиран од Европската Унија Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк спроведуван од Metamorphosis Foundation и Eurothink – Centre for European Strategies

Во прилог фотографии и линк до видеото од посетата

https://www.youtube.com/watch?v=3_qAxjza45c&feature=share&fbclid=IwAR0Z89NPz9dQzOp799Eru4t3dXhiB5ot6_H2TmrDffv8awH2pimJfAslHP0