Нашите спортисти повторно со успех

СОУ Методи Митевски -Брицо секогаш меѓу најдобрите. Фудбалерите најдобри на зонскиот футсал турнир во Оризари

Денес во кочанско Оризари, се одржаа зонските натпревари во футсал-машки за средни училишта.

Со две победи, 13 постигнати и 4 примени погодоци, машката екипа при гимназијата ,,Методи Митевски – Брицо” од Делчево беше најдобра на овој зонски турнир.

Резултати од турнирот:

СОУ “Гошо Викентиев” Кочани – СОУ “Миле Јаневски Џингар” М.Каменица -7:6

СОУ “Миле Јаневски Џингар” -М.Каменица – СОУ “М.М.Брицо” Делчево – 2:7

СОУ “ММ.Брицо”Делчево – СОУ “Гошо Викентиев” Кочани – 6:2