Поезијата – дел од активностите на нашите ученици

Во рамки на литературно-поетската манифестација „Вапцарови бранувања 2021“ ,организирана од страна на НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“-Делчево, второ место во категорија на најдобри поетски творби и припадна на Ева Ивановска, ученичка од I-2 клас при СОУ „Методи Митевски- Брицо“ – Делчево.

Манифестацијата е од меѓународен карактер ,која според мерките и протоколите за Ковид19 се одржа скромно но не и со помала литературна вредност.

Честитки до сите наградени учесници.