СПОРТ

На ден 06.12.2021 г. ,во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија, во Делчево се одиграа зонски натпревари во кошарка женски за средни училишта, каде се одиграа три натпревари и тоа:

1. СОУ “Љупчо Сантов”,Кочани 09:36 СОУ”М.М.Брицо Делчево

2. СОУ”Гошо Викентиев,Кочани 26:40 СОУ”Љупчо Сантов – Кочани

3. СОУ “М.М.Брицо” Делчево 42:22 Гошо Викентиев,Кочани.

Понатаму на регионалните натпревари продолжува екипата на СОУ М.М.Брицо од Делчево.