Успеси на учениците од СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево на натпреварите по англиски јазик

Како и во изминатите, така и оваа учебна 2020/2021 година, учениците од нашето училиште бележат успеси на натпреварите по англиски јазик.

На регионалниот натпревар, кој се одржа на 17 април 2021 год. постигнати се следниве резултати:

II година : Давид Михаиловски – второ место

III година Кристијан Стојковски – второ место, Теодора Лазаревска – трето место

Честитки за учениците и нивните ментори и им посакуваме успех на државниот натпревар!