Учениците од СОУ „Методи Митевски – Брицо“- Делчево не запираат со награди

Учениците од  СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево се секогаш исполнителни и успешни кога станува збор за натпреварите. Во сите натпревари во кои учествуваат постигнуваат голем успех, се искачуваат високо на врвот, каде   наградите се доказ за нивната истрајна и успешна подготовка.

На регионалниот натпревар по физика за ученици од средните училишта кој се одржа на 3 април учество зедоа и неколку наши ученици под менторство на професорите Роберт Цветковски и Јасминка Величковска. Наградите не изостанаа.

Сите ученици обезбедија учество на Државниот натпревар по физика.

Ви посакуваме уште многу и уште поголеми успеси во иднина! Секогаш нека ве краси храброст, истрајност, преданост кон науката!