Ученици од СОУ „ Методи Митевски- Брицо “ меѓу најдобрите во квизот по Италијански јазик – Dante,chi lo conosce?

По повод, неделата на италијанскиот јазик во светот, во организација на Италијанската амбасада во Р.С. Македонија, беше организиран квизот со наслов Dante, chi lo conosce?

Во квизот, ученичките Теодора Лазаревска и Кристина Стојановска, од јазично – уметничката насока во нашата гимназија, освоија II – ра награда, под менторство на Проф. Елена Димитровска.

СОУ „ Методи Митевски – Брицо “ им честита за освоената награда на Теодора и Кристина, и им посакува низа успеси во иднина.