Еднодневна научна екскурзија до Скопје

На ден 20.10.2018г. беше избедена еднодневна научна  екскурзија на релација Делчево-Скопје-Делчево.  На екскурзијата зедоа учество ученици заслужни за презентација на училиштето во период 2017/2018г. од областа на ликовната уметност, музичката уметност, драмската секција,  прехранбената струка и модната ревија од текстилната струка при СОУ,,Методи Митевски-Брицо,,-Делчево, под менторство на професорот по ликовна уметност Христов Борче и професорот по музичка уметност Илиовски Слободан.

Тргнувањето беше навремено во 07.00 ч. пред училишниот двор.Превозното средство автобус за 55 патника беше уредно и комфортно како и технички добро подготвено. Пристигнувањето во градот Скопје беше навремено со првична посета на мега продавниците за спортска опрема сместени на Качанички пат и спортската салата ,,Борис Трајковски,, во Скопје.

Во период од 12.00ч. до 13.00ч.беше посетен Археолошкиот музеј на Македонија кој беше разгледуван и презентиран со помош на  професионален водич вработен во истоимениот музеј.

По посетата на музејот учениците се упатија кон Македонскиот Народен Театар каде во 13.15ч. бевме пречекани од менаџер од театарот кој ни ги презентираше најзначајните историски факти за театарот во минатото и денес.

Беше разгледан комплетно целиот театар како и ликовната изложба на карикатури и историски експонати кои беа поставени во фоајето на вториот кат од театарот.Во период од 14.00ч.-17.00ч.учениците имаа слободни активности во центарот на градот.

Во 17.20ч.навремено се упативме од Скопје кон Делчево при што беше направена попатна пауза на бензинската станица пред градот Штип.Пристигнувањето во Делчево беше во вечерните часови при што учениците го искажаа своето задоволство од реализираната еднодневна екскурзија.

Leave a Reply