Матурска прослава 2022

На 21 мај ,учениците од завршните класови при СОУ „М.М-БРИЦО“-Делчево ја прославија својата матурска забава.

Прославата започна во 10часот во училишниот двор ,кадешто матурантите во свечена атмосфера се разделијаод средношколските клупи.

Вечерта прославата продолжи во ресторан Либеро,на коешто му претходеше свечено дефиле на матурантите ,од дворот на гимназијата до градскиот мост и назад до Либеро, каде беа пречекани со спектакуларен огномет.

Во оваа прилика директорката Дијана Цонева ги претстави најдобрите 10 ученици на оваа генерација ,коишто ке бидат наградени со патување низ Европа , овозможено од општина Делчево.

Многу среќа и успех во понатамошниот живот им посакуваме на сите матуранти!

Снимки од овие случување може да погледнете на следните линкови:

https://www.facebook.com/delcevo365.mk/videos/705408023914550

https://www.facebook.com/delcevo365.mk/videos/713960016466622

https://www.facebook.com/delcevo365.mk/videos/737214727463279

https://www.facebook.com/delcevo365.mk/videos/792739504965197

https://www.facebook.com/delcevo365.mk/videos/515223720309860

https://www.facebook.com/media/set?vanity=OpstinaDelchevo&set=a.5457885704222100