Термини за пријавување на предмети за државна матура

При доаѓање во училиштето треба да се почитуваат одредбите од Протоколот за престој во училиштето

• Бидете трпеливи, чекајте во ред пред училиштето и одржувајте најмалку 2 метри растојание од лицата околу вас, пред и во училиштето.

• Почитувајте ги препораките на редарите и влегувајте во училиштето еден по еден, т.е. откако редарот ќе ви дозволи, односно откако ученикот пред Вас ќе излезе од училиштето

.• Не се задржувајте повеќе од 5 минути во училиштето.

• Задолжително носете заштитна опрема (маска, марама, шал), во спротивно нема да ви биде дозволен влез во училиштето.

ВИ БЛАГОДАРИМЕ ШТО ГИ ПОЧИТУВАТЕ МЕРКИТЕ, ЗАТОА ШТО АКО СЕ ШТИТИТЕ СЕБЕСИ, ГИ ШТИТИТЕ И ДРУГИТЕ