Вести

Среќна и успешна нова учебна година!

Почитувани ученици, родители, наставници! Ви упатувамe честитки по повод започнувањето на новата учебна 2022/2023 година со искрени желби во неа…

Конечни ранг листи од првото пријавување во СОУ „Методи Митевски- Брицо“- Делчево

Гимназиско образование Природно математичко подрачје- Комбинација А Гимназиско образование Природно математичко подрачје- Комбинација Б Гимназиско образование Општествено хуманистичко подрачје- Комбинација…

Конкурс за избор на првенец на генерацијата

Врз основа на чл. 56 од Закон за средно образование (Сл. Весник на РМ 67/2004) и чл. 130 од Статутот…

Конкурс за запишување ученици во СОУ„Методи Митевски – Брицо“- Делчево за учебната 2022/2023 година

Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2022/2023 година во Република Северна Македонија, објавен…

СОУ ,,Методи Митевски – Брицо” учествуваше на регионалниот проект ,,Супер училишта”

Гимназијата „ Методи Митевски – Брицо“ Делчево, оваа година учествуваше на регионалниот проект Супер училишта, организиран од Регионалната канцеларија за…

Соработка помеѓу гимназиите од Делчево,Кочани и Берово

Зближување и подобрување на меѓусебната комуникација помеѓу учениците и презентирање на работата на гимназијата во Делчево беше главната тема на…

Настани

„Вселената не е недостижна“-расказ кој освои втора награда

По повод Месецот на книгата, Домот на културата „Илинден“ и…

Поезијата – дел од активностите на нашите ученици

Во рамки на литературно-поетската манифестација „Вапцарови бранувања 2021“ ,организирана од…

СВЕТСКА НЕДЕЛА НА ВСЕЛЕНАТА

Секоја година,во рамките на меѓународниот проект World space week, од…

Успеси на учениците од СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево на натпреварите по англиски јазик

Како и во изминатите, така и оваа учебна 2020/2021 година,…

60 години јубилеј на СОУ „Методи Митевски – Брицо”.

Денес се слави споменот на едно време.  60 години јубилеј…

Најнови вести

Конкурс за запишување ученици во СОУ„Методи Митевски – Брицо“- Делчево за учебната 2022/2023 година

Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2022/2023 година во Република Северна Македонија, објавен од Министерството за образование, училишната…

Одбележан Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

На 21 февруари ,во светот се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, кој што беше прогласен од УНЕСКО на 30-тата сесија на Генералната конференција во1999…

СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ !!!

Предновогодишен  амбиент во нашето училиште се забележува насекаде, благодарение на креативните творби изработени од вештите раце на учениците од текстилнo – кожарската  струка при СОУ„М.М-Брицо“-Делчево.…