Среќна и успешна нова учебна година!

Почитувани ученици, родители, наставници Ви упатувам честитки по повод започнувањето на новата учебна 2021/2022 година со искрени желби во неа да тргнете со насмевка, обновена енергија и оптимизам. Посебно добредојде упатувам на учениците од прва година бидејќи со ова започнува Читај повеќе…

СОУ „Методи Митевски -Брицо” секогаш меѓу најдобрите

Нашите ученици повторно со успех. На 26. јуни (сабота) 2021 година се одржа Државниот натпревар по БИОЛОГИА за учениците од средните училишта во просториите на Природно-математичкиот факултет. На натпреварот учествуваа и нашите гимназијалци на кој постигнаа извонредни резултати  1.Магдалена Георгиевска Читај повеќе…

Упис на ученици во прва година за учебната 2021/2022 година

Почитувани родители, почитувани полуматуранти, идни наши ученици! Пријавите за упис во прва година за учебната 2021/2022 година од денес се достапни за преземање од веб страната на Министерството за образование и наука. Истaта може да ја преземете на следниот линк Читај повеќе…

Преку Elex vestibulum до медали за СОУ ,, Методи Митевски – Брицо” – Делчево

Европското здружение на класични филозофи, „Еурокласика“, секоја година го организира Меѓународниот натпревар по латински јазик Elex Vestibulum. Учениците од средните училишта кои го изучуваат овој класичен јазик имаат можност да ги покажат своите знаења за латинскиот јазик ,значаен за европската Читај повеќе…

Гордоста на генерацијата 2017-2021 на СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево

Честитки за најдобрите! Иднината им припаѓа на оние кои веруваат во своите соништа. Затоа продолжете да верувате во себе и во вашите соништа. Успехот се остварува на патот кон врвот, а не на самиот врв. И не забораваjте, светот e Читај повеќе…

Успех на нашите гимназијалци на регионалниот натпревар по биологија

Регионалните натпревари по биологија за средно образование се одржаа на 10 мај 2021 преку MS Teams и тестирање  на ClassMarker платформата. На натпреварот учествуваа и нашите гимназијалци на кој постигнаа извонредни резултати со кои се пласираа на државниот натпревар по биологија. 1.Ина Мишева I- Читај повеќе…

Учениците од СОУ „Методи Митевски – Брицо“ – Делчево со одлични резултати на државниот натпревар по географија

Државниот натпревар по географија за средно образование се одржа на 7 мај 2021 година. Натпреварот се одвиваше на три платформи – „Мајкрософт тимс“, „Зум“ и „Вебекс“, односно на платформа на која учениците ја следат наставата. Организатор на натпреварот беше Македонското Читај повеќе…

Конкурс за избор на првенец на генерацијата

Врз основа на чл. 56 од Закон за средно образование (Сл. Весник на РМ 67/2004) и чл. 130 од Статутот на СОУ „Методи Митевски Брицо “ Делчево, а на име истакнување, пофалување и наградување на учениците во текот на нивното Читај повеќе…

Конкурс за запишување ученици во СОУ„Методи Митевски – Брицо“- Делчево за учебната 2021/2022 година

Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2021/2022 година во Република Северна Македонија, објавен од Министерството за образование, училишната комисија на СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево за запишување на ученици во Читај повеќе…

Успеси на учениците од СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево на натпреварите по англиски јазик

Како и во изминатите, така и оваа учебна 2020/2021 година, учениците од нашето училиште бележат успеси на натпреварите по англиски јазик. На регионалниот натпревар, кој се одржа на 17 април 2021 год. постигнати се следниве резултати: II година : Давид Читај повеќе…