Посета на цркви и манастири во Македонија

   Извештај

 од реализирана еднодневна екскурзија , теренско истражување – посета на цркви и манастири во Македонија

Учениците од нашето училиште од трета и четврта година од   општествено хуманистичко подрачје комбинација А кои изведуваат проектна активност по Историја на уметноста , организирани од  своите професори по Историја  во деновите 15  и 16 03.2019 година беа во посета на манастирите  Св. Гаврил Лесновски  во селото Лесново  во Пробиштипско, Св. Јоаким Осоговски во Крива Паланка  и црквите Св.Спас и Св Димитрија во Скопје.

При посетата учениците се запознаа со нивната важност и значење  за историјата  на македонскиот народ .

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *