Извршена дезинфекција на просториите во СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево

Во рамките на оперативните мерки на Општина Делчево за дезинфекција на објекти, денес по трет пат e извршена дезинфекција на просториите во СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево. Според дефинираниот план, извршена е целосна дезинфекција на сите простории во училиштето. Голема благодарност кон надлежните служби за покажаната грижа кон училиштето и нивното макотрпно работење во зачувувањето на здравјето на учениците.

Во меѓувреме, драги ученици, покажете висока свест и одговорност. Совесноста и одговорноста на вас средношколците e ставена пред висок морален чин. Поместете ги своите граници во разбирањето на светот околу вас како и сопствените можности, и станете свесни колкаво влијание имате на светот кој ве опкружува.

https://www.facebook.com/delcevo365.mk/videos/3608959972463700/

Ви посакуваме добро здравје.