Подготовки за Велигден 2018

 

Општина Делчево во соработка со локалните училишта и други организации и поединци традиционално и оваа година ја  организира  манифестацијата   “Велигденски празнувања” за одбележување на големиот христијански празник Велигден. На манифестацијата покрај богатата културна програма  ќе се одржи и изложба на велигденски јајца која е со продажен карактер за хуманитарни цели.

Учество  на изложбата ќе земат и учениците од прехрамбената струка од нашето училиште. Тие започнаа со подготовките.

Leave a Reply