ПОСЛЕДНИ НОВОСТИ

BALKAN VOICES Original Oratory 2022,18/03-20/03.2022

Тимот на оратори од СОУ„М.М-Брицо“-Делчево,под менторство на проф.Желеанка Демирова,и оваа година успешно учествуваше на меѓународниот натпревар по оригинално ораторство ,во организација на BEST Foundation и AUBG. Како минатогодишни победници , и оваа година учениците напорно работеа за своите настапи и Читај повеќе…

Општински натпревар по англиски јазик

На ден 19.03.2022 год во Виница,во организација на ELTAM, се одржа општински натпревар по англиски јазик,на кој под менторство на проф.Желеанка Демирова и проф.Дијана Атанасова ,учество зедоа учениците -Стефанија Ќурчиска -I година ,освои прво место -Софија Георгиевска-I година ,освои прво Читај повеќе…

Регионален натпревар по математика

На ден 12.03.2022 год во Струмица се одржа регионален натпревар по математика,на кој под менторство на проф.Лилјана Дамјанова и проф.Соња Трајковска ,учество зедоа учениците -Ана Телетанска -III година, којашто доби пофалница и продолжува на државен натпревар , а ученичките -Симона Читај повеќе…

Стипендии за талентирани средношколци во склоп на Фондот за поддршка на талентирани средношколци “Таленти денес – лидери утре„ за тековната 2022/2023 година

ПОВИКОТ Е ОТВОРЕН ДО 22.03.2022 ГОДИНА Фондацијата МК2025 го објавува повикот за прием на апликации во склоп на Фондот за поддршка на талентирани средношколци “Таленти денес – лидери утре„ за тековната 2022/2023 година. Повеќе информации на следниов линк https://e-scholarship.macedonia2025.com/?fbclid=IwAR21jMKUFfxu6NGT1BPg7aDeHA_s6_a0S49coD6VLZIODip8RWtdVswHk1Q#/scholarship-details/9

Меѓународниот ден на жената „8 Март“ одбележан и во нашето училиште

8-ми Март- Ден на жената. Ден на победата на женската рамноправност со мажите (економска, политичка, социјална) . Честит празник на сите жени! Бидете горди, достоинствени и храбри, затоа што сте жени!По повод овој ден,учениците од Ученичката заедница при нашето училиште Читај повеќе…

Важен состанок за развој на Училишната заедница

Денеска 07.03.2022 се одржа состанок на Училишната заедница при СОУ ,,М.М- Брицо”, на којшто присуствуваа и членови од младинскиот совет при Општина Делчево. Голема благодарност до вас млади, успешни и потенцијални лидери што нè удостоивте со вашето присуство. Во рамки Читај повеќе…

Одбележан Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

На 21 февруари ,во светот се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, кој што беше прогласен од УНЕСКО на 30-тата сесија на Генералната конференција во1999 година. Во 2000 година ,овој ден е промовиран како Ден на лингвистичка и културна разновидност Читај повеќе…

СОУ ,,Методи Митевски – Брицо” учествуваше на регионалниот проект ,,Супер училишта”

Гимназијата „ Методи Митевски – Брицо“ Делчево, оваа година учествуваше на регионалниот проект Супер училишта, организиран од Регионалната канцеларија за соработка со младите (RYCO) и Германската организација за меѓународна соработка (GIZ), а кофинансиран од Европска Унија и сојузно министерство за Читај повеќе…

Одбележан Денот на вљубените

По повод 14 февруари, Денот на вљубените, учениците од училишната заедница при СОУ „М.М-Брицо“ во соработка со учениците од текстилната и прехрамбената струка,организираа работилница на која беа изработени разни декорации и слатки кои ја симболизираат љубовта . Во рамки на Читај повеќе…

„Вселената не е недостижна“-расказ кој освои втора награда

По повод Месецот на книгата, Домот на културата „Илинден“ и НБ „Петре М.Андреевски“-Демир Хисар распишаа Државен конкурс за краток расказ 2021. На конкурсот, во категорија Ученици , втората награда и припадна на ученичката Ева Ивановска, од I-2 клас при СОУ Читај повеќе…