ПОСЛЕДНИ НОВОСТИ

Државен натпревар по географија

На државниот натпревар по географија ,одржан на 07.05.2022 , нашата ученичка Ева Ивановска од прва година, освои трето место Ученичката Ина Мишева од втора година,се здоби со втора награда. Пофалници добија Андреа Димитровска и Наталија Дамјанова од прва година ;Ива Читај повеќе…

Регионален натпревар по англиски јазик

Одиме на државен! На 07.05.2022г се одржа регионалниот натпревар по англиски јазик за средни училишта во организација на ЕЛТАМ, на кој учествуваа наши ученици и ги постигнаа следните резултати: *Ученичката Стефанија Ќурчиска од прва година , под менторство на професорката Читај повеќе…

Конкурс за избор на првенец на генерацијата

Врз основа на чл. 56 од Закон за средно образование (Сл. Весник на РМ 67/2004) и чл. 130 од Статутот на СОУ „Методи Митевски Брицо “ Делчево, а на име истакнување, пофалување и наградување на учениците во текот на нивното Читај повеќе…

Одбележување на патрониот празник на нашето училиште

Со полагање на цвеќе пред бистата на Методи Митевски – Брицо во училишниот двор и изведба на неколку активности од учениците,на 15 април, беше одбележан патрониот празник на нашето училиште.Оваа година славиме 61 година од постоењето на училиштето. Претставници од Читај повеќе…

Конкурс за запишување ученици во СОУ„Методи Митевски – Брицо“- Делчево за учебната 2022/2023 година

Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2022/2023 година во Република Северна Македонија, објавен од Министерството за образование, училишната комисија на СОУ „Методи Митевски – Брицо “ – Делчево за запишување на ученици во Читај повеќе…

Размена на ученици од Делчево и Пирот во рамки на проектот ,,Супер училишта”

Во Делчевската гимназија „Методи Митевски – Брицо“, во периодот од 10 до 16 април,се одржуваат активности од проектот „Супер училишта“ во чии рамки се реализира првата размена со училиштето „Средна стручна школа“ од Пирот, Р. Србија. Овој проект е организиран Читај повеќе…

Регионален натпревар по географија

На регионалниот натпревар по географија,одржан на 25 март 2022 година, во регионот на Делчево и Македонска Каменица, учениците: Андреа Димитровска Ева Ивановска Наталија Дамјанова Ива Ивановска Ина Мишева Магдалена Георгиевска Симона Ќурчиска Александра Попова Ерика Стоименовска Фросина Јовановска од СОУ„ Читај повеќе…

BALKAN VOICES Original Oratory 2022,18/03-20/03.2022

Тимот на оратори од СОУ„М.М-Брицо“-Делчево,под менторство на проф.Желеанка Демирова,и оваа година успешно учествуваше на меѓународниот натпревар по оригинално ораторство ,во организација на BEST Foundation и AUBG. Како минатогодишни победници , и оваа година учениците напорно работеа за своите настапи и Читај повеќе…

Општински натпревар по англиски јазик

На ден 19.03.2022 год во Виница,во организација на ELTAM, се одржа општински натпревар по англиски јазик,на кој под менторство на проф.Желеанка Демирова и проф.Дијана Атанасова ,учество зедоа учениците -Стефанија Ќурчиска -I година ,освои прво место -Софија Георгиевска-I година ,освои прво Читај повеќе…

Регионален натпревар по математика

На ден 12.03.2022 год во Струмица се одржа регионален натпревар по математика,на кој под менторство на проф.Лилјана Дамјанова и проф.Соња Трајковска ,учество зедоа учениците -Ана Телетанска -III година, којашто доби пофалница и продолжува на државен натпревар , а ученичките -Симона Читај повеќе…