Стипендија за школување во II.GIMNAZIJA MARIBOR

II . Гимназија Марибир обезбедува 9 стипендии за учениците од поранешните југословенски републики за школување во програма за меѓународна матура за ученбата 2018/19 и 2019/20. Меѓународна  матура е позната во светот како реномирана двегодишна предуниверзитетска програма со настава на англиски јазик, овозможувајќи квалитетно образование преку подготвување на кандидатите за универзитетските студиии. Повеќе информации за гимназијата можете да прочитате на линкот https://www.druga.si/

За да го видите документот  кликнете  ТУКА

Leave a Reply